Can Folch | Vidre
15528
page-template-default,page,page-id-15528,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Subministrem i col·loquem tot tipus de vidre

Un vidre és una matèria sòlida aconseguida a partir del refredament d’un líquid evitant-ne la cristal·lització. El vidre comú és una matèria amorfa, relativament dura, químicament inerta i biològicament inactiva. Els primer materials per a obtenir vidre són potassi, silici i calcària. Per obtenir-lo, s’han de barrejar les matèries primeres, en la proporció adequada. S’hi afegeix vidre ja usat i esmicolat i s’introdueix tot al forn a 1.500 graus. Dins del forn, les matèries primeres es fonen i es tornen líquides. Quan la massa es refreda, es torna sòlida, i té les qualitats del vidre. Les tècniques més importants de donar forma al vidre són: el bufat, el premsat i el laminat.

El primers humans el consideraven un material semipreciós, ja que tenia una certa semblança amb les pedres precioses, a més de la dificultat d’obtenir-lo. Al principi, només servia per a guarniment. A mesura que es va anar coneixent el foc, es va anar ampliant la seva utilització. Els primers objectes de vidre que es van fabricar van ser peces de collar o grans de vidre. La fabricació del vidre va florir a Egipte i Mesopotàmia fins al 1200 aC i posteriorment va cessar gairebé per complet durant diversos segles. Durant l’època romana, la manufactura del vidre es va estendre per l’imperi, des de Roma fins a Alemanya.

Actualment, el vidre és un element essencial en la realització de tancaments, s’ha convertit en material imprescindible en qualsevol tipus de construcció, ja sigui en edificis singulars d’obra civil, com en petites cases unifamiliars. És un material arquitectònic molt popular perquè és estèticament atractiu, permet que la llum natural accedeixi a l’interior d’un edifici i crea una sensació d’espai fluid, a més de ser reciclable i econòmicament rendible.

El vidre proporciona lluminositat, aïllament tèrmic i acústic, i ofereix gran resistència a impactes i canvis climàtics. L’avanç tecnològic ha fet del vidre un element amb diversitat de dissenys, colors, textures i formats; amb gran resistència a variacions tèrmiques i alta combinació amb altres materials de la construcció, convertint-lo en un element primordial en l’arquitectura actual.

  • Monolítics: subministrem una gran gamma de vidres monolítics que van des dels 3 mm fins als 19 mm, amb varietat de colors, tipus i acabats.
  • Mate: vidre mate a l’àcid
  • Lacobel: vidre lacat, amplia gamma d’aplicacions decoratives i són aptes per revestiments de parets. No han de ser utilitzats en exteriors.
  • Carglass: és un vidre tipus translúcid, que deixa passar claredat sense poder veure-hi nítidament. És un vidre imprès o gravat de rugositat. 
  • Control solar: vidres que incorporen una capa metàl·lica que redueix la radiació directe del sol.
  • Baix emissiu: minimitzen pèrdues energètiques, augmentant el confort i estalvi energètic, i reduint les emissions de CO2, mantenen l’escalfor de l’edifici.
  • Trepitjable: rajola útil per claraboies, graons i escales.
  • Para-foc: aguanten altes temperatures.
  • Miralls.
  • Vidre espia: mirall que posa a l’abast de tothom una observació indetectable. Aplicacions: jutjats, oficines, bancs, hospitals,…
Doble envidrament (de cambra)

Doble envidrament (de cambra)

doble envidrament amb càmera d’aire al mig que permet un aïllament tèrmic i acústic. Propietats energètiques: estiu entra menys calor, hivern evita la pèrdua d’escalfor i elimina l’efecte de condensació. Aplicacions recomanables: finestres, lluernaris, façanes, portes.

Vidre laminat (de seguretat)

Vidre laminat (de seguretat)

Dos o més fulles de vidre amb làmines de butiral. Presenta bona resistència a l’impacte, quan rep un cop pot trencar-se però el trencament es localitza només en el punt d’impacte. Aplicacions recomanables: baranes, cobertes inclinables, aparadors, miradors, buits d’habitatge, trepitjables de vidre (esglaons, terres lluminosos), forat d’escala, claraboies, …

Vidre temperat (de seguretat)

Vidre temperat (de seguretat)

El vidre s’introdueix a un forn a alta temperatura per aconseguir un vidre molt més resistent amb altes prestacions sense modificar el seu aspecte. Aplicacions recomanables: façanes d’edificis, mobiliari urbà (marquesines, cabines, …), pistes esportives, mobiliari interior (vitrines, taules), separador d’ambients, mampares, portes.

Lacobel temperat

Lacobel temperat

La versió de seguretat del vidre lacat Lacobel. Avantatges: lacat uniforme, el color és estable després del procés de templet; la seva resistència i la seva seguretat el fan apte per a ús interior com per a ús exterior, sent resistent també a xocs tèrmics. Aplicacions: revestiments de façanes, taulers de cuina, parets de restaurants, hotels, botigues, oficines

Reciclatge:

El reciclatge de vidre permet reduir la quantitat de residus destinats a tractaments finalistes, alhora que suposa un estalvi tant de primeres matèries com d’energia respecte la fabricació de vidre partint de matèries primeres.

Hi ha dues maneres d’aprofitar el vidre usat:

Reutilització: Hi ha envasos de vidre retornables que, després d’un procés adient de rentat, poden ser tornats a utilitzar per a la mateixa finalitat. Una ampolla de vidre pot ser reutilitzada entre 40 i 60 vegades, amb una despesa energètica del 5% de la del reciclatge. Aquesta és la millor opció.

Reciclatge: El vidre és reciclable. El reciclatge consisteix a fondre el vidre vell per fer-ne de nou.