Can Folch | Perfilaries
15492
page-template-default,page,page-id-15492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Alumini

aluminiÉs l’element metàl·lic més abundant en l’escorça terrestre (8,13 % d’abundància).

La seva lleugeresa, conductivitat elèctrica, resistència a la corrosió i baix punt de fusió el converteixen en un material idoni per a multitud d’aplicacions, especialment l’aeronàutica; no obstant això, l’elevada quantitat d’energia necessària per a l’obtenció del metall a partir dels òxids, dificulta la seva major utilització; dificultat que pot compensar-se pel seu baix cost de reciclatge, la seva dilatada vida útil i l’estabilitat del seu preu.

És un material suau i lleuger amb el qual, barrejat amb petites quantitats d’altres metalls, s’obté una gran gamma d’alienacions amb propietats específiques per un munt d’aplicacions.

L’alumini posseeix excel·lents propietats que el converteixen en un material especialment apropiat en la construcció. Propietats físiques com la seva lleugeresa, fortalesa, durabilitat, mal·leabilitat i resistència a la corrosió, aporten als elements construïts amb ell grans avantatges en la fabricació i infinitat d’usos del producte acabat. Productes amb una llarga vida útil. D’aquesta combinació de característiques obtenim productes amb àmplies solucions constructives que possibiliten entre altres, la construcció d’amplis envidriaments i grans façanes estructurals.

Les possibilitats estètiques són infinites, perfectes i permanents en el temps: anoditzats, tractaments mecànics, lacats color, lacats imitació fusta, …. a escollir entre moltes opcions.

La carta de colors consta de:

 • 46 RAL estàndard
 • 24 estàndard i mate texturat
 • 44 metal·litzats
 • 29 imitació fusta
 • 7 natura
 • 16 anoditzats

Propietats:

 • L’alumini és un metall lleuger, tou però resistent i d’aspecte gris platejat.
 • La seva densitat és aproximadament un terç de la de l’acer o del coure.
 • És molt mal·leable i dúctil
 • Apte per ser mecanitzat i per a fosa.
 • Resistència a la corrosió i durabilitat.

Aplicacions:

 • El seu ús excedeix al del qualsevol altre exceptuant l’acer, i és un material important en multitud d’activitats econòmiques. L’alumini pur és tou i fràgil, però els seus aliatges amb petites quantitats de coure, manganès, silici, magnesi i altres elements presenten una gran varietat de característiques adequades a les més diverses aplicacions. Aquests petits aliatges constitueixen el component principal de molts de components dels avions i coets, en què el pes és un factor crític.
 • Quan s’evapora alumini en el buit, forma un revestiment que reflecteix tant la llum visible com la infraroja. A més la capa d’òxid que es forma impedeix el deteriorament del recobriment, per aquesta raó s’ha emprat per a revestir els miralls de telescopis, en substitució de la plata.
 • Donada la seva gran reactivitat química, finament polvoritzat s’usa com a combustible sòlid de coets; en algun explosiu, com a ànode de sacrifici i en processos d’aluminotèrmia per a l’obtenció de metalls.
 • Altres usos de l’alumini metàl·lic són:
  • Transport, com a material estructural en avions, automòbils, tancs, superestructures de vaixells, blindatges, etc.
  • Construcció; finestres, portes, perfils estructurals, …
  • Material de caldereria; radiadors,…

reciclajeReciclatge:

Amb un cicle de vida sostenible de principi a fi, l’alumini és 100% reciclable sense minva de les seves qualitats físiques, i la seva recuperació (en construcció és d’un 95%) per mitjà del reciclatge s’ha convertit en un faceta important de la indústria de l’alumini. El procés de reciclatge de l’alumini necessita poca energia. El procés de refós requereix només un 5% de l’energia necessària per produir el metall primari inicial.

L’ alumini reciclat se’l coneix com alumini secundari, però manté les mateixes propietats que l’alumini primari. L’alumini secundari es produeix en molts formats i s’utilitza en un 80% per aliatges d’injecció. Una altra aplicació important és per a l’extrusió. A més de ser més barats, els secundaris són tan bons com els primaris. També tenen les certificacions ISO 9000 i ISO 14000.

Les nostres perfilaries

 

La sèrie freda (sense trencament de pont tèrmic), tant practicables com corredisses, està dissenyada per aconseguir uns bons resultats d’estanquitat a un preu reduït i amb un muntatge ràpid i fàcil. És una sèrie versàtil que s’adapta a diversos tipus de tancament i que permet diferents acabats estètics segons les preferències del client final.

PRACTIC 40

PRACTIC 40

Practicable amb canal europeu. És una sèrie freda, dissenyada per aconseguir uns bons resultats d’estanquitat a un preu reduït i amb un muntatge ràpid i fàcil.

Fitxa tècnica

NEXUS 60

NEXUS 60

Corredissa perimetral molt versàtil. Estèticament es basa en la combinació de les línies el·líptiques. És un sistema idoni per als que busquen l’harmonia de les formes i una bona estanquitat a un cost immillorable i amb un muntatge fàcil i ràpid.

Fitxa tècnica

NEXUS 70

NEXUS 70

Corredissa perimetral molt versàtil. És la germana gran de la NEXUS60, ha heretat les línies estètiques, però la NEXUS70 permet realitzar obertures més grans i amb cristalls més pesats, tot a un preu equilibrat i amb una gran facilitat de muntatge.

Fitxa tècnica

El trencament de pont tèrmic (sèries RPT): L’alumini és un excel·lent conductor tèrmic, i per això deixa escapar la calor. Per evitar aquesta fugida s’usa el que es denomina trencament de pont tèrmic, perfilaria formada per dos elements metàl·lics units mitjançant un element que fa d’aïllament tèrmic i acústic, dissenyat amb la inclusió dels majors avenços tecnològics, i sotmès a exigents test de qualitat, atorga una versatilitat immillorable. Es poden realitzar qualsevol tipus de tancament, amb unes prestacions elevades i contrastades mitjançant banc d’assaig. La gran quantitat d’opcions disponibles, permeten satisfer les expectatives dels més exigents. La seva varietat, dóna elecció a les tradicionals formes arrodonides fins a les rectes més avantguardistes. Equilibrada en tots els seus components, permet aconseguir una immillorable relació qualitat / preu.

PRACTIC 45 RPT

PRACTIC 45 RPT

Practicable de cambra europea, amb trencament de pont tèrmic mitjançant varetes de 14.8 mm. Aquest sistema és el precursor de tota la gamma Practic-RPT.

Fitxa tècnica

PRACTIC 54 RPT

PRACTIC 54 RPT

Aquest sistema és una evolució de la Practic 45 RPT, millorant significativament les seves prestacions. La modificació de l’amplada base mitjançant el canvi de les poliamides de 14.8 per les de 24 mm ha comportat un increment més que significatiu de l’aïllament tèrmic i acústic. Estem davant d’un sistema equilibrat, òptim per a zones amb importants amplituds tèrmiques. L’increment marginal del preu podria ser sens dubte molt inferior a l’augment de les prestacions.

Fitxa tècnica

NEXUS 70 RPT PLUS

NEXUS 70 RPT PLUS

Corredissa perimetral amb RPT de 24 mm. Corredissa adaptada a les últimes tendències estètiques amb un preu equilibrat i una gran estanquitat. El muntatge és fàcil i ràpid el que la fa una de les corredisses més usades.

Fitxa tècnica

NEXUS 145 RPT

NEXUS 145 RPT

Corredissa elevable perimetral amb RPT. Els seus perfils robustos i rígids permeten realitzar obertures àmplies amb una bona estanquitat i el seu sistema elevable admet un pes de fins a 400 kg per fulla. Al costat de la seva estètica actual i la seva relació qualitat-preu la fan indicada per als clients més exigents.

Fitxa tècnica

Portes exteriors OPTIMA: Porta de carrer robusta que destaca per la seva estètica, la seva versatilitat i la seguretat. Estèticament presenta unes formes harmòniques, agradables i poc agressives. És un sistema totalment compatible amb les sèries PRACTIC 40 i ALFIL 45 el que permet de realitzar tot tipus d’estructures combinant la porta amb fixos o finestres. El gruix dels perfils juntament amb el sistema de pany i contraplaques integrat en el perfil li confereix una seguretat superior. És un sistema adequat per a realitzar grans i complexes obertures a un cost immillorable.

Portes interior LAMBDA: un nou sistema de portes d’alumini per a l’interior de l’habitatge. L’alumini com a material noble, durador, decorativament eficient i reciclable – per tant ecològicament sostenible s’ha imposat com a material constructiu en la fusteria exterior. Per al disseny de Lambda s’han fixat principalment tres objectius: versatilitat i solucions constructives, cura disseny, i facilitat de fabricació i col·locació.  Fitxa Tècnica

Protecció solar tipus mallorquina: La simetria de les formes el·líptiques de la lama lluna, li atorguen un acabat afable i delicat, oferint un acabat impecable (interior i exterior iguals). La lama extorsionada permet l’opció fixa de 62 mm i l’opció mòbil de 64 mm. El moviment de les lames es realitza mitjançant estil cremallera amb accionament d’aquesta mitjançant pom o maneta.